21 Şubat 2011 Pazartesi

Tulumba Tatlısı



Tulumba Tatlısı Malzeme Listesi


2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı ince irmik
1 küçük paket margarin (Yaklaşık 100 gr olması yeterlidir.)
5 yumurta
3 su bardağı şeker
2 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı (kızartma için)
1/4 limon suyu

Tulumba Tatlısı Yapımı

Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır. Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır. Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur.Isıtılmış yağa 4-5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir. Tava sallanarak pembe renkte kızartılır.Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır. Son olarak şuruba atılıp karıştırılır ve 5 dakika sonra tabağa alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder