13 Şubat 2011 Pazar

KALBİM PASTASI




Malzemeler:
Pandispanyası için:
5 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı nişasta
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu

İçi İçin Kreması:
5 Tatlı kaşığı şeker
4 Çay bardağı süt
2 Tatlı kaşığı kakao
2 Tatlı kaşığı un

Üzeri İçin:
D’oetker ahududu-çilekli (meyveli sos)
Hindistan cevizi
Muz
Jelibon

Hazırlanışı:
Pandispanyanın hamuru için yumurta ve şekerler mikserle iyice çırpılır. Başka bir kapta elenmiş un,kabartma tozu,nişasta,kakao ve vanilya ile tahta kaşıkla yumurtalı karışım birleştirilir. Yağlanmış tepsiye dökülen hamur ilk 15 dakika 150 derecede sonradan 165 derecede fırınına göre 30 dakika kadar pişirilir. Ilınınca oradan ikiye kesilip hazırlanan iç sosu dökülür. Üstüne hazırlanan meyveli sos yayılır. Jelibon ve hindistan cevizi ile süslenir. AFİYET OLSUN ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder