16 Şubat 2011 Çarşamba

Frenküzümlü tart




Malzemeler:

Tart hamuru için: 250 gr. un • 130 gr. tereyağı • 70 gr. şeker • 1 adet yumurta • 1 paket şekerli vanilin • Tuz

Harç için: 300 gr. kırmızı frenk üzümü • 250 gr. siyah frenk üzümü • 3 adet yumurta • 150 gr. şeker • 150 gr. öğütülmüş badem • Pudra şekeri


Hazırlanışı:


10 kişilik

Hazırlanma Süresi : 1 saat 40 dakika – Pişme Süresi: 1 saat

Yapılışı:

• Tart hamuru için: Un, küp kesilmiş tereyağı, şeker, yumurta, şekerli vanilin ve bir tutam tuzu 30 mi. soğuk su ile geniş bir kaba koyun. Mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Karışım hamur kıvamını alınca sıkıca alüminyum folyoya sarın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.

• Hamuru unlu bir yüzeyde 2 mm, inceliğinde ve 28 cm. çapında açın. 26 cm, çapındaki fırın kağıdı serili kelepçeli kalıba yayın. Hamurun kenarlarını iyice bastırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin

• Harç için: Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıp ayrı kaplarda bekletin. Meyveleri yıkayıp sularını iyice süzdürün ve tanelen salkımlarından ayırın. Yumurta sarılarını 100 gr. şeker ile koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Yumurta beyazlarını kalan şeker ile kar gibi beyaz ve katı bir görünüm alıncaya kadar çırpın. Büyük bir kabın içinde her iki yumurtalı karışımı karıştırın. Öğütülmüş bademi ve meyveleri ekleyip karıştırın.

• Karışımı hamurun üzerine eşit şekilde yayın. 180°C’de ısıtılmış fırının alt rafında 1 saat pişirin.

• Tartı fırından çıkartın ve kalbin içinde soğumaya bırakın. Üzerine bolca pudra şekeri serpin ve dilimlere kesin. Meyve salkımlarıyla süsleyip servis yapın.

Frenküzümünün manavlarda tazesini, süpermarketlerde de dondurulmuşunu bulabilirsiniz. Ayrıca tatları birbirine benzer olduğundan bu tarifi frenküzümü yerine böğürtlen veya dağ çileği kullanarak da deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder