13 Şubat 2011 Pazar

KANDİL SİMİDİ



Malzemeler:

1 paket, kabartma tozu
2 yemek kaşığı, sirke
yarım su bardağı, yoğurt
100 gr margarin
2 tane yumurta sarısı
1.5 yemek kaşığı, toz şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı, mahlep
alabildiği kadar un
üzerine:
1 yumurta akı
susam


Kandil Simidi Tarifi:

Karıştırma kabına, yumurta sarılarını alalım, üzerine sırası ile oda ısısındaki margarini, sıvıyağını, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri sirkeyi alalım. Üzerine azar azar un koyarak yoğuralım, kıvama gelene kadar un ekleyelim. Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama batırıp bulayalım, hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim. 190 derecelik ısıda pişirelim, soğuduktan sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder