16 Şubat 2011 Çarşamba

Ayva Tatlısı



MALZEMELER (6 Kişilik)

3 orta boy ayva

1 su bardağı su

4 diş karanfil

1 çubuk tarçın

1 su bardağı şeker

200 gr manda kaymağı


Ayva Tatlısı Tarifi

Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerine şekeri ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Ayvaları bir tepsiye dizin. Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar, 5-10 dakika fırınlayın. Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.

NOT: Pişme suyuna atılan ayva çekirdeği tatlıya hem renk, hem de peltemsi bir kıvam verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder