13 Şubat 2011 Pazar

BADEM EZMESİ



Badem Ezmesi

Malzemeler

500 gr. badem

500 gr. pudra şekeri (veya 200 gr. granür şeker)

1 Adet yumurta

Bademler kaynar suya atılıp birkaç dakika bekletilir. Yumuşayan kabukları el ile ayıklanır. Mutfak robotuna alınır. Şeker ve yumurta eklenip macunlaşana dek karıştırılır. El ile uzun ve kaim şeritler haline getirilip birer parmak ara ile kesilir. Rendelenmiş Antep fıstığı ile servis yapılır. AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. başak;
    Edirnenin tarihi yerleri kadar badem ezmesininde özel bir yeri vardır bnce arslanzade markası bunu bir kez daha www.yoreseltatlarimiz.com aracılığıyla kanıtlamış oldu .......tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. www.yoreseltatlarimiz.com

    YanıtlaSil