27 Şubat 2011 Pazar

Kolay Pasta



Malzemeler:
Kek için:
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı ılık süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt
Kakao Sos için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
Keki Islatmak için:
1 su bardağı soğuk süt


Hazırlanışı:


Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. 2 çorba kaşığı ılık süt ilave ederek tekrar çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin ve karıştırın.

Karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Kek iyice soğuduktan sonra üzerini soğuk süt ile ıslatın. Başka bir kapta süt ile krem şantiyi çırpın.

Hazırladığınız krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sosu için nişasta, toz şeker, kakao, su ve sütü karıştırıp kaynayana kadar pişirin. Karıştırarak soğutun. Çikolata sosu krem şantinin üzerine çizgiler oluşturacak şekilde yayın ya da krem şantinin üzerini tamamen kaplayın. Buzdolabında yarım saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder