15 Şubat 2011 Salı

Civcivler



Malzemeler:
Muhallebisi İçin:
10 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı su
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
1 su bardağı hindistancevizi
20 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı damla çikolata


Hazırlanışı:


Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sanları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkartın.

Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp ayak kısımlarını oluşturmak için tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin, iki adet damla çikolata ile göz yapın. Bekletmeden servis yapın. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder