27 Şubat 2011 Pazar

Çikolatalı İrmik Helvası




Malzemeler:
2 su bardağı irmik
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 adet portakalın rendelenmiş
kabuğu
1 çorba kaşığı dövülmüş
antepfıstığı
Sos için:
1 paket hazır çikolata sosu 2,5 su bardağı süt
Süslemek İçin:
Antepfıstığı



Hazırlanışı:


irmik ve dolmalık fıstığı bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak renkleri sararıncaya kadar kavurun. Başka bir kapta 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su ve 125 gram tereyağını alıp kaynatın.

Süt-su-tereyağının bulunduğu tencereyi ateşten alıp toz şekeri ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Bu karışımı kavurduğunuz irmik ve fıstığa yavaş yavaş ekleyin. Bir taşım kaynatıp ağzını havlu kağıt ile kapatarak demlenmeye bırakın.

2,5 su bardağı süte 1 paket çikolata sosu (paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın) ekleyip karıştırarak pişirin, irmik tatlısını bir kaseye koyup servis tabağına ters çevirin. Üzerine çikolata sosu ve dövülmüş antepfıstığı ilave ederek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder