27 Şubat 2011 Pazar

Peşmelba




Malzemeler:
1/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
3 şeftali
4 su bardağı su
SOS İÇİN
1 su bardağı frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
SÜSLEMEK İÇİN
Antep fıstığı


Hazırlanışı:


HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

4 Kişilik

Şeftalilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın. Su, toz şeker, vanilya ve şeftalileri tencereye alıp orta ateşte 30 dakika kaynatın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Şeftalileri şurubun içinden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.

Sos için, frambuaz, pudra şeker ve limon suyunu mutfak robotunda 1 dakika karıştırarak püre haline getirin. Şeftalileri, kesik tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Ortalarına vanilyalı dondurma paylaştırın. Frambuaz sosunu üzerine döküp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder