15 Şubat 2011 Salı

Cappuccino’lu tatlı



Malzemeler:
75 gr kavrulmuş kahve çekirdeği
300 ml süt
300 ml krema
1 yumurta
4 yumurtanın sarısı
50 gr toz şeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya
ÜZERİ İÇİN
120 ml krema
10 gr toz kakao


Hazırlanışı:


HAZIRLAMA SÜRESİ: 35 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

4 Kişilik

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Kahve çekirdeklerini bir tavaya alın ve sürekli sallayarak kavurun. Süt ve kremayı ilave edin. Kaynayana kadar kapağını kapalı tutun. Ocaktan alarak 30 dakika bekletin. Yumurta, yumurta sarıları, toz şeker ve vanilyayı çırpın. Kaynayan sütü süzgeçten geçirip yumurtalı karışıma ilave edin. Karışımı kalıplara boşaltıp üzerlerini folyoyla kaplayın. Kalıpları içinde kaynar su bulunan fırın tepsisine yerleştirin. Tepsideki su kalıpların üçte ikisini kaplamalı.

30-35 dakika pişirip ılındıktan sonra en az 2 saat buzdolabında soğutun. Kremayı mikserle çırpıp cappuccino’ların üzerine paylaştırın. Toz kakao serpip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder