25 Şubat 2011 Cuma
Kelebek Pastası
MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
• 5 adet yumurta
• 4 kahve fincanı un
• 4 kahve fincanı tozşeker
Krema için:
• 3 çorba kaşığı tozşeker
• 2 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• Yanm kutu labne peyniri
Üzerine:
• 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı soğuk süt
• Renkli şekerlemeler
Pasta Tarifi:
ÖNCELİKLE pandispanya için derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Unu İlave edip tekrar iyice çırpın. Yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısîılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin. Ayrıca Pandispanya Tarifimize de bakabilirsiniz.
1 Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesin.
2 İki parçasını da ters çevirip yan yana koyun. Kanat oyuğu için kenarlarından 2 üçgen parça çıkartın. Krema için, bir tencerede tozşekerle sütü karıştırın. Unu ekleyin. Topaklanmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peyniri ekleyin ve karıştırın.
3 Keklerin bir kenarının ortasına hazırladığınız kremayı sürün. Diğer kenarını üzerine kapayın. Üstünü de kaplayacak biçimde kremayı sürün.
4 Krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve krema sıkacağına doldurun. Pastanın üstüne kelebek şekli çizin. Dilerseniz şekerlemelerle süsleyip, servis yapın.
NOT:
Bu pastayı hazır satılan pandispanya İle de yapabilirsiniz. Hazır kek eninden ikiye ayrılmışsa, iki katın arasına önce biraz süt, sonra fındık kreması sürerek birbirine yapışmasını sağlayabilirsiniz. Tadı daha da güzel olacaktır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder