15 Şubat 2011 Salı

Naneli puding




Malzemeler:
200 ml süt
1 yemek kaşığı toz jelatin
4 dal nane
2 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr nane dolgulu çikolata
200 ml krema
1 su bardağı frenk üzümü kompostosu


Hazırlanışı:


HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

4 Kişilik

Süt ile naneyi bir tencereye alın. Orta ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Süzerek nanelerden arındırın ve 5 dakika daha kaynatın. Jelatini soğuk suda ıslatın. Yumurta sarıları ile şekeri cam bir kasede mikserle çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Suları süzülmüş jelatini ekleyip 5 dakika daha karıştırın.

Kaseyi tencereden alıp içi buzlu su dolu başka bir kabın içerisine yerleştirin. Ara ara karıştırarak soğutun. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın ve rendelenmiş naneli çikolatalarla birlikte yumurtalı karışıma ekleyin, iyice karıştırıp kalıplara paylaştırın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin. Pudingleri tabağa ters çevirin. Kompostoyu süzün. Suyuna vanilyayı karıştırın. Meyveleri tekrar içine ekleyin. Pudinglerin üzerine kompostoyu paylaştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder