25 Şubat 2011 Cuma
MALZEMELER
1 kg. süt
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 su bardağı toz şeker (veya 30adet tatlandırıcı)
Fırında Sütlaç tarifi
Süt, tencereye alınır. Haşlanıp süzülmüş pirinçler ilave edilir. Toz şeker konulup karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Eğer tatlandırıcı kullanılacak ise süt ve pirinç koyulaştıktan sonra tencere ocaktan alınır, içine tatlandırıcılar atılıp karıştırılır.
ONEMLI
Fırın sütlaç ısıya dayanıklı kaplara konup fırına verilmeden önce tepsiye soğuk su konulmalı ve fırının üst kısmı yakılmalıdır aksi taktirde süt kesilir. bu önemli bir püf noktası…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder