16 Şubat 2011 Çarşamba

Çilekli pandispanya



Malzemeler:
4 yaprak jelatin • 1 adet limon • 300 gr. yoğurt • 400 gr. çilek • 1 su bardağı kremşanti • 4 adet yumurta • 150 gr. şeker • 100 gr. un • 60 gr. nişasta •2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:


14 dilim

Hazırlanma Süresi: 50 dakika – Pişirme Süresi: 40 dakika

Yapılışı:

• Jelatini 1,5 çay bardağı kaynar suda eritin, soğumaya bırakın. Jelatini soğuk suda ıslatın. Limon kabuğunu rendeleyin. Soğuyan jöleyi katılaşmadan yoğurt ve limon kabuguyla karıştırın, buzdolabında koyun.

• Çilekleri büyüklüklerine göre dörde veya ikiye bölün. Kremşantiyi katılaşana kadar mikserde çırpın, kestiğiniz çileklerle birlikte yoğurtlu

karışımı katıp 1.5 saat buzdolabında bekletin.

• Yumurta akını kesilecek kıvama gelene dek çırpın. Yavaş yavaş şekeri ilave edin, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını katıp karıştırın, içine un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek katın. 2 adet fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. 12 adet 10 cm. çapında daire çizin. Bu dairelerin içini hamur ile doldurun. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında her bir tepsiyi 8 dakika pişirin. Pandispanyaların üzerine şeker serpilmiş kağıt havlulara çıkarın ve ikiye katlayıp soğumaya bırakın. Kremayı pandispanyaların içlerine sıkın. Çilek ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder