27 Şubat 2011 Pazar

GALETES




Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak için:
4 çay bardağı ılık süt 1,5 çay bardağı toz şeker
Muhallebisi için:
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı mısır nişastası
2,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya



Hazırlanışı:


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabında çırpın. Sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin. Hindistancevizi, galeta unu ve kabartma tozu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. 6 adet yuvarlak çember kalıpları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip hazırladığınız kek hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin, kontrol ederek çıkarın. Ilık süt ve şekeri karıştırın, fırından çıkan sıcak kekleri bu karışımla ıslatın. Muhallebi için nişasta, şeker, vanilya ve sütü bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Pişirdiğiniz muhallebiyi keklerin üzerine paylaştırıp soğutmak için buzdolabında bekletin. Soğuyan tatlıları servis tabağına alıp çemberi yukarıya doğru çekerek çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder